A A A

Stellingen toekomst van het toerisme

Verbinding Land & Water

 

Schouwen-Duiveland is aan alle kanten omringd door water. We willen het unieke karakter van ons eiland omgeven door water beter te gebruiken én promoten. Kom als watersporter vooral aan land en geniet van al het moois wat ons eiland te bieden heeft. Strijk neer op een terras, fiets een keer langs het water en bezoek een museum. Als landrecreant, stap ook eens op of over de dijk en geniet van de vergezichten en de pracht van de overgangen tussen land en water. We kunnen de dynamische plekken bij het water zoals sluizen, jachthavens, aanmeerplaatsen van rondvaartboten en veerponten veel meer als toeristische trekpleister op de kaart zetten.

 

 

De vraag die we hier willen bespreken is hoe we de verbinding tussen land en water optimaal kunnen beleven en benutten, bijvoorbeeld door versterking van de watersport.

 

 

Naast uw stelling horen wij graag uw verdere ideeën en reactie. Hoe benutten we volgens u het ons omringende water optimaal?

Mee praten kan door, onder de hieronder zichtbare stelling, een reactie te plaatsen in het discussievenster. 

 

 

Verwante artikelen

Deel

Reacties

  • Het valt mij op nu ik hier 23 jaar met volle plezier windsurf en woon dat u met de planning van brouwerseiland totaal geen rekening houdt met de toeristen die hier in massa's naar toe komen en dadelijk ook in massa's wegblijven omdat er zo nodig in een uniek windsurf gebied moet worden gebouwd voor de Elite in plaats van de toeristen te koesteren die daar al sinds 1995 komen en zullen blijven komen als dit project niet doorgaat. Deze mensen huren hier een vakantiewoning, hebben jaarplaatsen en zelfs ook een tweede woning. vreemd dat alles bij deze bouw van een kant wordt gezien en niet vanuit het perspectief van de windsurfer/toerist. Nog nooit is aan een toerist die daar komt gevraagd at hij/zij er van denkt. Door een gemeenteraad is hierover beslist die ik helaas nog nooit aan de Grevelingen hebt gezien in de jaren dat dit object loopt. Wel veel commentaar over een vervuilde jachthaven maar nooit een blik gewend naar de kabbelaarsbank/Middelplaat die prachtig is aangelegd met grasvelden en ruime parkeergelegenhede. Hier moet dadelijk ruimte worden gemaakt voor iets dat het grootste deel van het jaar niet bezet zal zijn en verhuren van de 155 huizen zal een grote mislukking worden dan kan je al meten met Punt West. Heel erg jammer dat dit gaat gebeuren en dat er niet naar de toeristen geluisterd wordt.
    27-10-2017 14:05:48
  • Koester wat er is en verziek dit niet. Bijvoorbeeld: de surfmogelijkheden bij de Brouwersdam zijn internationaal vermaard en trekken veel publiek. Dit dreigt verloren te gaan door bouwplannen die slechts voor enkelen van belang zijn (investeerders). Zorg dat diverse categorieën elkaar niet dwars zitten. Kitesurfen en zwemmen gaan niet samen, jetski's en rust zoeken ook niet.
    21-10-2017 10:35:38
  • Ik heb zo juist gestemd op Water-land verbinding. Ik heb getemd op de eerste stelling maar wil hier wel graag een nuance in maken. Ja ik ben van mening dat er meer Land-waterverbinding moet komen. Wat hebben wij een uniek product hierin! Maar ik ben niet van mening dat er bij jachthavens nog veel meer ligplaatsen bij moeten komen. Momenteel is landelijk al een terugloop van boten, en spookhavens. Ik zou het meer zien in openbare aanlegplaatsen zoals op de Grevelingen die uitgebreid kunnen worden om de watersporter meer te bieden. Ook zouden er openbare aanlegplaatsen kunnen komen aan de Oosterschelde kant. Denk aan bij het watersnoodmuseum. Een ideale plek om water en land te verbinden. Ook denk ik dat het makkelijker moet zijn om kleinschalige unieke overnachtingsmogelijkheden aan het water te maken. Zodat mensen met bijvoorbeeld een klein bootje betaalbaar kunnen overnachten en op deze manier zweven over het Grevelingenmeer.
    29-9-2017 16:40:02
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren
duivenland
2212