A A A

Stellingen toekomst van het toerisme

Schouwen-Duiveland als podium

 

 

Dagactiviteiten en -toerisme worden steeds belangrijker voor ons eiland. In de totale bestedingen op ons eiland neemt het aandeel dagtoerisme toe. Denk daarbij ook aan evenementen als Concert at Sea, Beachboom en de Kunstschouw. Uit het imago-onderzoek blijkt dat we onze evenementen en dagactiviteiten nog te weinig promoten. Het is voor bezoekers niet altijd duidelijk wat er hier te doen is, terwijl er jaarlijks ruim 400 kleine en grote evenementen plaatsvinden op Schouwen-Duiveland. Daar gaan we meer werk van maken! In de promotie van Schouwen-Duiveland willen we meer samenhang en overzicht tussen de verschillende activiteiten aanbrengen en meer aandacht voor dagattracties.

 

 

Daarnaast organiseren we meer evenementen die passen bij ons eiland. Daarnaast willen we onze geschiedenis meer tot leven brengen. Musea moeten meer inzetten op beleving en activiteiten en minder op de collectie. Meer doe-activiteiten, meer verhalen vertellen en meer gebruik maken van moderne communicatiemiddelen. Op deze manier kunnen we onze monumenten, cultuurlandschappen en geschiedenis tot leven brengen en meer laten beleven. Zo gaan bezoekers onze groen-blauwe oase nog meer waarderen.

 

 

 

De vraag die we hier willen bespreken is hoe we Schouwen-Duiveland nog beter als podium kunnen benutten voor evenementen en dagbezoek.

 

 

Naast uw stelling horen wij graag uw verdere ideeën en reactie. Wat zijn uw ideeën om onze cultuur meer te laten beleven?

Mee praten kan door, onder de hieronder zichtbare stelling, een reactie te plaatsen in het discussievenster. 

 

 

Verwante artikelen

Deel

Reacties

  • Gasten komen in de eerste plaats voor strand, duinen en gezelligheid op de campings. Als het geen buitenweer is, lijkt het uitgestorven. Zet in op alternatieven voor het buiten zijn (slecht weer activiteiten), dat biedt ook kansen buiten het hoogseizoen. Probeer vooral uit te gaan van bestaande mogelijkheden (bijv dagje shoppen in de stad, Dinoland, Neeltje Jans) en durf ook over de grenzen van het eiland te kijken (bijv. Middelburg). Als het mooi weer is trekt toch iedereen naar het strand, dus dat is weer zonde van enorme investeringen.
    21-10-2017 10:13:08
  • Wanneer bezoekers van ons mooie eiland cultuur willen beleven zullen ze dat in eerste instantie in hun eigen thuisomgeving doen. Onze gasten komen in eerste instantie voor de zon-zee-strandbeleving. Op dagen dat het geen zon-zee-strand-weer is moeten er voldoende alternatieven kunnen worden geboden. Ik geloof niet dat ze dan massaal cultuur gaan opsnuiven.
    10-10-2017 10:05:35
  • Het is vasn belang dat we aantrekkelijke activiteiten bieden in de schouderseizoenen om extra gasten naar het eiland te krijgen en beter verdeel over de seizoenen. Speciaal voor de musea zullen de gasten niet snel komen maar het is wel van belang deze onder de aandacht van de toeristen die op het eiland zijn te brengen zodat ze een en ander wel in kunnen passen.
    2-10-2017 14:02:23
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren
duivenland
2212