A A A

Stellingen toekomst van het toerisme

Zorgeloos de unieke plekken op het eiland vinden

 

De bereikbaarheid naar ons eiland, vooral in de zomermaanden is een heikel punt. Mooi weer en een toestroom van dagrecreanten zorgen steeds vaker voor lange files. Het aanpakken van dit knelpunt vraagt aandacht maar valt grotendeels buiten de invloedsfeer van ons nieuwe toeristische beleid. We blijven dit knelpunt echter onder de aandacht brengen van de wegbeheerders.

Bereikbaarheid is ook belangrijk voor de verbinding tussen de unieke plekken van ons eiland. Hoe komen we, eenmaal op het eiland, makkelijk en betaalbaar bij het strand? Wegen, parkeerplaatsen, fiets-, wandel- en ruiterpaden moeten we aan elkaar ‘knopen’ zodat onze unieke plekken goed bereikbaar zijn en daardoor ook goed beleefbaar. Soms is een verbinding in de vorm van een weg, fiets- of voetpad of het gebruikte vervoermiddel (fiets, quad, paard, cabriobus) op zich al een beleving. De bijzondere verblijfsplekken, waardevolle natuurgebieden, wateren, attracties en bezienswaardigheden moeten met elkaar verbonden zijn door goede infrastructuur. Parkeren, transferia, nieuwe beleving in vervoer, bereikbaarheid en bewegwijzering zijn belangrijke aspecten als het gaat om duurzame mobiliteit.

 

 

De vraag die we hier willen bespreken is hoe we de toeristische voorzieningen en interessante plekken op ons eiland goed kunnen ontsluiten en met elkaar verbinden.

 

 

Naast uw stelling horen wij graag uw verdere ideeën en reactie. Wat kan volgens u allemaal verbeteren in de mobiliteit op ons eiland?

 

Mee praten kan door, onder de hieronder zichtbare stelling, een reactie te plaatsen in het discussievenster.

 

 

Verwante artikelen

Deel

Reacties

 • Hier moet men niet alleen kijken naar allen Schouwen Duiveland, maar ook naar de bereikbaarheid van de grotere steden, zoals Middelburg, Vlissingen en Zierikzee. De toerist komt niet alleen voor Schouwen Duiveland, maar wil ook graag een bezoek brengen aan de de grotere steden en de aangrenzende eilanden. Gratis openbaar vervoer voor de toerist kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren.In het toeristenseizoen is parkeren in alle steden een probleem. Bovendien legt het minder druk op deze steden als de toerist met gratis openbaar vervoer komt. Er zijn minder parkeerplaatsen nodig. Kijk als voorbeeld naar het Sauerland. Hier is het openbaar vervoer gratis.Gratis openbaar vervoer is ook een promotiemiddel voor de regio. De Gemeente ontvangt veel geld uit hoefde van de forensenbelasting, toeristenbelasting en onroerendgoedbelasting van vakantiehuizen. Daar mag best iets tegenover staan. Gratis openbaar vervoer maakt het eiland veel aantrekkelijker. Dus niet zoals nu met de Zeelandpas, dat men met de Hop-on bus uitsluitend op Schouwen Duiveland blijft. Het is en en.
  22-10-2017 14:38:47
 • Het is een utopie om mensen uit de auto te krijgen bij het bereiken van zijn vakantiebestemming. Het is ook niet realistisch om een groot duur weinig gebruikt O.V. netwerk op te tuigen. Ter verlichting van filedruk kan wel ingezet worden op betere spreiding in de tijd (ruimere wisseltijden accomodaties). Eenmaal te plaatste kan men wel verleid worden tot het laten staan van de auto buiten de kernen d.m.v. parkeerterreinen, pendelmogelijkheden en goed fietspadenbeleid..
  21-10-2017 10:46:05
 • in Europa en grote steden worden milieu-maatregelen genomen. ik ben pas komen wonen hier vanwege de gezonde lucht, maar wat me bijzonder (tegen/)op-valt is dat veel oude dieselbakken hier de toeristische plekken en dorpen bezoeken. Ze zijn erg milieuvervuilend. het zou mooi zijn als er een verbod op oude dieselcampers en andere bussen zou komen. alleen voertuigen die aan een bepaalde maatstaf voldoen, zouden het eiland nog mogen bezoeken. dit geldt overigens ook voor de oude patatwagens die naar de Brouwersdam vertrekken.
  7-10-2017 20:33:36
 • We moeten ons afvragen of het zinvol is om veel geld te investeren in gratis vervoer. Het gebruik valt in de praktijk tegen en we kunnen wellicht deze gelden beter besteden aan marketing of bewegwijzering.
  2-10-2017 13:57:36
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren
duivenland
2212